呕ywa woda

呕yciodajna woda

Chc膮c prowadzi膰 zdrowe i d艂ugie 偶ycie, warto pami臋ta膰 o prostych rzeczach, o kt贸rych zbyt cz臋sto zapominamy. Dobieramy nieprawid艂owe dla naszego zdrowia napoje. Wi臋kszo艣膰 ludzi skupia si臋 tylko na jednym lub kilku obszar贸w zdrowego stylu 偶ycia. Niekt贸rzy id膮 w zdrowe 偶ywienie albo sport, kto艣 inny w oczyszczanie organizmu, inni m贸wi膮 o prawid艂owej technice oddychania lub koncentruj膮 si臋 na sferze duchowej zdrowia i d艂ugowieczno艣ci. Nale偶y pami臋ta膰, 偶e pe艂ne zdrowie mo偶emy osi膮gn膮膰 jedynie dbaj膮c o wszystkie elementy zdrowego stylu 偶ycia.

Organizm cz艂owieka sk艂ada si臋 z 12 uk艂ad贸w. Ka偶dy uk艂ad zbudowany jest z organ贸w, organy z tkanek, tkanki z kom贸rek, kom贸rki z aminokwas贸w, minera艂贸w, witamin, enzym贸w i nienasyconym kwas贸w t艂uszczowych, cukr贸w i t艂uszczy, a te w ko艅cu z atom贸w. Cz艂owiek jest wi臋c uk艂adem, 鈥瀋hmur膮鈥 atom贸w, na kt贸re p艂yw ma ca艂e otoczenie. Dlatego tak wa偶ne jest 偶ycie w zgodzie z natur膮.

Je偶eli zabraknie chocia偶 jednego elementu z tego uk艂adu, nie powstan膮 nowe kom贸rki. Nie wa偶ne, czy kom贸rki te powstaj膮 przez dzielenie si臋, czy ze szpiku kostnego 鈥 偶eby powsta艂a zdrowa kom贸rka, musi mie膰 do dyspozycji pe艂ny sk艂ad budulcowy.

Jedz膮c obrobione termicznie po偶ywienie pe艂ne konserwant贸w, niszczymy dobro po偶ywienia, tym samym utrudniaj膮c organizmowi zdobycie wa偶nych element贸w z punktu widzenia naszego zdrowia i witalno艣ci. Co wi臋cej, 70% naszego organizmu to woda i cz艂owiek musi zrozumie膰, 偶e najwa偶niejsze jest prawid艂owe nawodnienie i balans naszego organizmu. Niezale偶nie, czy spojrzymy na tkank臋 z臋bow膮, czy sk贸r臋, w ka偶dej tkance w r贸偶nych odleg艂o艣ciach od siebie znajduj膮 si臋 cz膮steczki wody.

Nie艣wiadomie zagro偶enia, wi臋kszo艣膰 ludzi rozpoczyna sw贸j dzie艅 od wlewania w siebie kawy lub herbaty, kt贸re nie nawadniaj膮, a dzia艂aj膮 wr臋cz przeciwnie – moczop臋dnie. Codziennie nasz organizm musi wydala膰 szkodliwe substancje z naszego organizmu, kom贸rki musz膮 oddycha膰 i wydzielaj膮 dwutlenek w臋gla i inne niepotrzebne substancje. Tym sposobem nasz organizm dziennie wydala ponad 2 litry wody przez uk艂ady wydalnicze, sk贸r臋 itp., dlatego tak wa偶ne jest uzupe艂nianie tych p艂yn贸w.

Picie napoj贸w s艂odzonych nie nawadnia organizmu, jest traktowane jako po偶ywienie, a nie nawadnianie organizm贸w. Pijemy wszystko, tylko nie wod臋, co jest niezgodne z przyrod膮.

Zdrowie jest jedyn膮 rzecz膮, kt贸rej nie da si臋 kupi膰.

Je偶eli cz艂owiek jest w s艂abym stanie, przywr贸cenie go do r贸wnowagi w pierwszej kolejno艣ci polega na nawodnieniu wycie艅czonego organizmu, dlatego podaje si臋 kropl贸wki w postaci lekko zasadowego roztworu fizjologicznego.

Je艣li odwadniamy organizm, zag臋szczamy krew. Je艣li krew nie jest w stanie donie艣膰 wystarczaj膮cej ilo艣ci tlenu do kom贸rek, to organizm musi zwi臋kszy膰 obroty kr膮偶enia krwi. Nadci艣nienie pojawia si臋 w艂a艣nie wskutek d艂ugotrwa艂ego odwodnienia organizmu. Ludzie nie rozumiej膮 problemu i bior膮 tabletki na nadci艣nienie, nie poznawszy wcze艣niej powod贸w wyst臋powania tej dolegliwo艣ci.

Ile i jak膮 wod臋 powinni艣my pi膰?

Ile? 30 ml na ka偶dy kilogram cia艂a. Powinna to by膰 woda:

  • nisko mineralizowana,
  • niegazowana,
  • czysta.

Zupa nie nawadnia organizmu, podobnie jak soki, lemoniady, czy inne s艂odzone roztwory nasycone.

Jaka powinna by膰 woda?:

  • Woda powinna by膰 lekko zasadowa,
  • pH powinno by膰 w granicach 7,4-7,5
  • woda mo偶e by膰 na艂adowana ujemnie lub dodatnio (w naszym organizmie jest woda ujemnie na艂adowana, tzw. woda 偶ywa, i tak膮 powinni艣my pi膰).

W organizmie kwa艣ny jest pot, mocz i kwasy 偶o艂膮dkowe w momencie trawienia. Niemo偶no艣膰 utrzymania przez organizm r贸wnowagi pH powoduje wi臋c choroby organizmu. Zdrowy cz艂owiek ma pH 7,43. Tolerancja na kwasowe pH jest niewielka. Je偶eli pH spadnie poni偶ej 7,1, to cz艂owiek umiera. Najwa偶niejsze dla organizmu jest wi臋c utrzymanie r贸wnowagi pH, jest to tzw. korytarz 偶ycia.

Dlaczego nie powinni艣my pi膰 s艂odzonych napoj贸w? Napoje typu cola maj膮 pH oko艂o 2, soki oko艂o 3, gazowana woda ma 4,5, kawa i herbata maj膮 do 6. Wi臋kszo艣膰 w贸d gazowanych ma pH od 4,5, do 7,1, czyli wci膮偶 zbyt niskie dla naszego organizmu.

W jaki spos贸b nasz organizm si臋 broni?

W momencie, kiedy organizm czuje si臋 zagro偶ony kwa艣nym odczynem, ratuje si臋 4 minera艂ami, kt贸re pobiera z w艂asnych zapas贸w zgromadzonych w tkankach:

  • wapniem (problemy z w艂osami, paznokciami, sk贸r膮, ko艣膰mi, z臋bami, to objawy zakwaszenia organizmu),
  • magnezem (skurcze, problemy z sercem),
  • potasem,
  • sodem (staramy si臋 je艣膰 du偶o rzeczy z sol膮, ale pomidor tak nie smakuje bez soli, bo to sodu organizm najbardziej potrzebuje).

Niemiecki naukowiec Otto Warburg udowodni艂, 偶e kom贸rki nowotworowe nie lubi膮 zasadowego 艣rodowiska i gin膮 w nim. Co ciekawe, ka偶dy stan zapalny pojawia si臋 z niedotlenienia i kwa艣nego 艣rodowiska.

Nasz organizm jest w stanie sam si臋 regenerowa膰, o ile zapewniamy mu odpowiedni poziom zasadowo艣ci pokarm贸w i co najwa偶niejsze 鈥 wody.

Jak zachowa膰 dobre zdrowie?

Musimy nauczy膰 si臋 zdrowo od偶ywia膰, czyli:

  • je艣膰 rzeczy, kt贸re nas nie zakwaszaj膮,
  • pi膰 wod臋 o odpowiednim odczynie, z niskim napi臋ciem powierzchniowym,
  • istotna jest tak偶e struktura wody, czyli powinna mie膰 w艂a艣ciwy kszta艂t cz膮steczek.

Emoto Masaru – japo艅ski naukowiec, udowodni艂, 偶e nie ka偶da woda jest strukturalna. Koty i psy nie chc膮 pi膰 wody z butelki, natomiast wod臋 z ka艂u偶y pij膮 ch臋tniej, bo jest to woda naturalna, strukturalna.

Woda nie powinna zawiera膰 bakterii, wirus贸w, grzyb贸w, jaj paso偶yt贸w (to ju偶 od lat wiemy). Istotna jest te偶 temperatura wody. Powinno to by膰 36,6. Inaczej organizm musi wod臋 nagrza膰, co zb臋dnie marnuje jego energi臋.

Je艣li pijemy napoje o nieodpowiednim odczynie, strukturze, na艂adowaniu, to organizmowi mo偶e zaj膮膰 nawet 8 godzin, zanim przetworzy t臋 wod臋 do w艂asnego u偶ytku, w dodatku kosztem energii.

Dlaczego Coral club?

To pierwsza firma, kt贸ra zwr贸ci艂a uwag臋 na jako艣膰 wody. Zaj臋艂a si臋 ona badaniami wody w regionach na 艣wiecie, gdzie ludzie 偶yj膮 zdecydowanie d艂u偶ej od 艣redniej i w dobrym zdrowiu do偶ywaj膮 100 roku 偶ycia. Jednym z takich region贸w jest wyspa Okinawa w Japonii, czy wysokog贸rskie rejony Pakistanu.

Woda w tamtych rejonach jest bardzo zbli偶ona parametrami do wody w naszym organizmie. Ma niskie napi臋cie powierzchniowe, odpowiedni膮 struktur臋 oraz pH.

Nale偶y sprawdza膰 butelkowan膮 wod臋 dost臋pn膮 na rynku 鈥 ale nie ma wody sklepowej ujemnie na艂adowanej. Woda, kt贸ra jest ujemnie na艂adowana, jest antyoksydantem i zatrzymuje wolne rodniki.

Woda na Okinawe jest tak dobrej jako艣ci ze wzgl臋du na piasek koralowy, kt贸ry jest naturalnym filtrem. Dlatego firma Coral mine zaj臋艂a si臋 produkcj膮 torebek z proszkiem polepszaj膮cym parametry wody, a tak偶e innym produktami w trosce o zdrowie i witalno艣膰 cz艂owieka.

Przez lata s膮dzili艣my, 偶e wszystko jedno, jak膮 wod臋 pijemy, byle pi膰. Okazuje si臋 jednak, 偶e opr贸cz tego, 偶e parametry maj膮 kluczowe znaczenie, to jeszcze dobra woda mo偶e utrzyma膰 prawid艂owe w艂a艣ciwo艣ci przez jakie艣 8-10 godzin, potem utlenia si臋 i traci cudowne w艂a艣ciwo艣ci i niezwyk艂膮 przyswajalno艣膰.

coral-mine

Prosimy o uwa偶ne zapoznanie si臋 z warunkami rejestracji z wykorzystaniem linku referencyjnego:聽Przechodz膮c w dany link, masz mo偶liwo艣膰 wst膮pienia do Coral Club, do struktury Zbigniewa Bry艂a, kt贸ry stanie si臋 Twoj膮 Osob膮 Polecaj膮c膮. Potwierdzaj膮c sw贸j wyb贸r, w koszyku zakupowym otrzymasz 20 % zni偶ki!. Przechodz膮c w dany link, potwierdzasz swoj膮 ch臋膰 otrzymywania od Osoby Polecaj膮cej konsultacji odno艣nie produkt贸w firmy, idei ich stosowania i zasad pracy firmy w j臋zyku polskim. Rejestracja jest dobrowolna, mo偶esz tak偶e zam贸wi膰 produkt w cenie detalicznej bez rejestracji.

Coral Mine – zmielony koralowiec 聽z Coral Club

 

Dodaj komentarz