You are currently viewing Żywa woda
Pouring water from bottle into glass on blue background

Żywa woda

Życiodajna woda

Chcąc prowadzić zdrowe i długie życie, warto pamiętać o prostych rzeczach, o których zbyt często zapominamy. Dobieramy nieprawidłowe dla naszego zdrowia napoje. Większość ludzi skupia się tylko na jednym lub kilku obszarów zdrowego stylu życia. Niektórzy idą w zdrowe żywienie albo sport, ktoś inny w oczyszczanie organizmu, inni mówią o prawidłowej technice oddychania lub koncentrują się na sferze duchowej zdrowia i długowieczności. Należy pamiętać, że pełne zdrowie możemy osiągnąć jedynie dbając o wszystkie elementy zdrowego stylu życia.

Organizm człowieka składa się z 12 układów. Każdy układ zbudowany jest z organów, organy z tkanek, tkanki z komórek, komórki z aminokwasów, minerałów, witamin, enzymów i nienasyconym kwasów tłuszczowych, cukrów i tłuszczy, a te w końcu z atomów. Człowiek jest więc układem, „chmurą” atomów, na które pływ ma całe otoczenie. Dlatego tak ważne jest życie w zgodzie z naturą.

Jeżeli zabraknie chociaż jednego elementu z tego układu, nie powstaną nowe komórki. Nie ważne, czy komórki te powstają przez dzielenie się, czy ze szpiku kostnego – żeby powstała zdrowa komórka, musi mieć do dyspozycji pełny skład budulcowy.

Jedząc obrobione termicznie pożywienie pełne konserwantów, niszczymy dobro pożywienia, tym samym utrudniając organizmowi zdobycie ważnych elementów z punktu widzenia naszego zdrowia i witalności. Co więcej, 70% naszego organizmu to woda i człowiek musi zrozumieć, że najważniejsze jest prawidłowe nawodnienie i balans naszego organizmu. Niezależnie, czy spojrzymy na tkankę zębową, czy skórę, w każdej tkance w różnych odległościach od siebie znajdują się cząsteczki wody.

Nieświadomie zagrożenia, większość ludzi rozpoczyna swój dzień od wlewania w siebie kawy lub herbaty, które nie nawadniają, a działają wręcz przeciwnie – moczopędnie. Codziennie nasz organizm musi wydalać szkodliwe substancje z naszego organizmu, komórki muszą oddychać i wydzielają dwutlenek węgla i inne niepotrzebne substancje. Tym sposobem nasz organizm dziennie wydala ponad 2 litry wody przez układy wydalnicze, skórę itp., dlatego tak ważne jest uzupełnianie tych płynów.

Picie napojów słodzonych nie nawadnia organizmu, jest traktowane jako pożywienie, a nie nawadnianie organizmów. Pijemy wszystko, tylko nie wodę, co jest niezgodne z przyrodą.

Zdrowie jest jedyną rzeczą, której nie da się kupić.

Jeżeli człowiek jest w słabym stanie, przywrócenie go do równowagi w pierwszej kolejności polega na nawodnieniu wycieńczonego organizmu, dlatego podaje się kroplówki w postaci lekko zasadowego roztworu fizjologicznego.

Jeśli odwadniamy organizm, zagęszczamy krew. Jeśli krew nie jest w stanie donieść wystarczającej ilości tlenu do komórek, to organizm musi zwiększyć obroty krążenia krwi. Nadciśnienie pojawia się właśnie wskutek długotrwałego odwodnienia organizmu. Ludzie nie rozumieją problemu i biorą tabletki na nadciśnienie, nie poznawszy wcześniej powodów występowania tej dolegliwości.

Ile i jaką wodę powinniśmy pić?

Ile? 30 ml na każdy kilogram ciała. Powinna to być woda:

  • nisko mineralizowana,
  • niegazowana,
  • czysta.

Zupa nie nawadnia organizmu, podobnie jak soki, lemoniady, czy inne słodzone roztwory nasycone.

Jaka powinna być woda?:

  • Woda powinna być lekko zasadowa,
  • pH powinno być w granicach 7,4-7,5
  • woda może być naładowana ujemnie lub dodatnio (w naszym organizmie jest woda ujemnie naładowana, tzw. woda żywa, i taką powinniśmy pić).

W organizmie kwaśny jest pot, mocz i kwasy żołądkowe w momencie trawienia. Niemożność utrzymania przez organizm równowagi pH powoduje więc choroby organizmu. Zdrowy człowiek ma pH 7,43. Tolerancja na kwasowe pH jest niewielka. Jeżeli pH spadnie poniżej 7,1, to człowiek umiera. Najważniejsze dla organizmu jest więc utrzymanie równowagi pH, jest to tzw. korytarz życia.

Dlaczego nie powinniśmy pić słodzonych napojów? Napoje typu cola mają pH około 2, soki około 3, gazowana woda ma 4,5, kawa i herbata mają do 6. Większość wód gazowanych ma pH od 4,5, do 7,1, czyli wciąż zbyt niskie dla naszego organizmu.

W jaki sposób nasz organizm się broni?

W momencie, kiedy organizm czuje się zagrożony kwaśnym odczynem, ratuje się 4 minerałami, które pobiera z własnych zapasów zgromadzonych w tkankach:

  • wapniem (problemy z włosami, paznokciami, skórą, kośćmi, zębami, to objawy zakwaszenia organizmu),
  • magnezem (skurcze, problemy z sercem),
  • potasem,
  • sodem (staramy się jeść dużo rzeczy z solą, ale pomidor tak nie smakuje bez soli, bo to sodu organizm najbardziej potrzebuje).

Niemiecki naukowiec Otto Warburg udowodnił, że komórki nowotworowe nie lubią zasadowego środowiska i giną w nim. Co ciekawe, każdy stan zapalny pojawia się z niedotlenienia i kwaśnego środowiska.

Nasz organizm jest w stanie sam się regenerować, o ile zapewniamy mu odpowiedni poziom zasadowości pokarmów i co najważniejsze – wody.

Jak zachować dobre zdrowie?

Musimy nauczyć się zdrowo odżywiać, czyli:

  • jeść rzeczy, które nas nie zakwaszają,
  • pić wodę o odpowiednim odczynie, z niskim napięciem powierzchniowym,
  • istotna jest także struktura wody, czyli powinna mieć właściwy kształt cząsteczek.

Emoto Masaru – japoński naukowiec, udowodnił, że nie każda woda jest strukturalna. Koty i psy nie chcą pić wody z butelki, natomiast wodę z kałuży piją chętniej, bo jest to woda naturalna, strukturalna.

Woda nie powinna zawierać bakterii, wirusów, grzybów, jaj pasożytów (to już od lat wiemy). Istotna jest też temperatura wody. Powinno to być 36,6. Inaczej organizm musi wodę nagrzać, co zbędnie marnuje jego energię.

Jeśli pijemy napoje o nieodpowiednim odczynie, strukturze, naładowaniu, to organizmowi może zająć nawet 8 godzin, zanim przetworzy tę wodę do własnego użytku, w dodatku kosztem energii.

Dlaczego Coral club?

To pierwsza firma, która zwróciła uwagę na jakość wody. Zajęła się ona badaniami wody w regionach na świecie, gdzie ludzie żyją zdecydowanie dłużej od średniej i w dobrym zdrowiu dożywają 100 roku życia. Jednym z takich regionów jest wyspa Okinawa w Japonii, czy wysokogórskie rejony Pakistanu.

Woda w tamtych rejonach jest bardzo zbliżona parametrami do wody w naszym organizmie. Ma niskie napięcie powierzchniowe, odpowiednią strukturę oraz pH.

Należy sprawdzać butelkowaną wodę dostępną na rynku – ale nie ma wody sklepowej ujemnie naładowanej. Woda, która jest ujemnie naładowana, jest antyoksydantem i zatrzymuje wolne rodniki.

Woda na Okinawe jest tak dobrej jakości ze względu na piasek koralowy, który jest naturalnym filtrem. Dlatego firma Coral mine zajęła się produkcją torebek z proszkiem polepszającym parametry wody, a także innym produktami w trosce o zdrowie i witalność człowieka.

Przez lata sądziliśmy, że wszystko jedno, jaką wodę pijemy, byle pić. Okazuje się jednak, że oprócz tego, że parametry mają kluczowe znaczenie, to jeszcze dobra woda może utrzymać prawidłowe właściwości przez jakieś 8-10 godzin, potem utlenia się i traci cudowne właściwości i niezwykłą przyswajalność.

coral-mine

Prosimy o uważne zapoznanie się z warunkami rejestracji z wykorzystaniem linku referencyjnego: Przechodząc w dany link, masz możliwość wstąpienia do Coral Club, do struktury Zbigniewa Bryła, który stanie się Twoją Osobą Polecającą. Potwierdzając swój wybór, w koszyku zakupowym otrzymasz 20 % zniżki!. Przechodząc w dany link, potwierdzasz swoją chęć otrzymywania od Osoby Polecającej konsultacji odnośnie produktów firmy, idei ich stosowania i zasad pracy firmy w języku polskim. Rejestracja jest dobrowolna, możesz także zamówić produkt w cenie detalicznej bez rejestracji.

Coral Mine – koralowiec  z Coral Club

 

Dodaj komentarz